Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HAns.cORe

15. 7. 2011 15:37
Trocha historie nikoho nezabije :-)

Nevím co je inspirativního na demagogických otázkách Iránského premiéra... nevidím navíc ani kapku vědeckosti.

Obecné pozadí... po roce 1798 po Napoleonově Egyptském tažení byla Palestinská území silně vylidněná a pod tvrdou správou Osmanské říše. Osmanská říše se po skončení napoleonských válek začal postupně otevírat západnímu světu a povolila zakládání židovských osad. V roce 1880 naopak Osmanská říše přestala podporovat poměrně velký nárůst židovské imigrace a začala zvát kolonizátory muslimského vyznání. Židovská imigrace ovšem pokračovala obvykle díky  úplatkům. Do roku 1914 byla 1/7 populace palestinských území židovská. Na pařížské mírové konferenci v roce 1919 přešla palestinská oblast pod britskou správu a již v této době se začínají tvořit dohody mezi zástupci Sionistického hnutí a Palestinskými araby o rozdělení palestinských území.

3 0
možnosti

HAns.cORe

15. 7. 2011 15:46
Re: Trocha historie nikoho nezabije :-)

Další průběh historie není nutný k mé reakci na otázky

.Otázka 1:Rétorický trik pana Ahmadínežáda... který je nic neříkající. Nevím kdo by kdy byl upřednostňován.

Otázka 2: Podrobovat takto moderní histori s existujícími důkazy (viz koncentrační tábory) "historickému" zkoumání snad není nutné

Otázka 3: Vznik československa byl poměrně podobný, taky byla vyčleněna konkrétní oblast Habsburské monarchie. To že palestinci vlastní stát nemají je spíše chyba samotných palestinců...

Otázka 4: Vychází z nesprávné premisy - že po 2.sv.v. vznikl stát izrael na zelené louce

3 0
možnosti
BB

miyu

15. 7. 2011 15:30
Izrael

Domnivat se ze Izrael vznikl "jen tak" a tehdejsi uzemi na kterem tento stat vznikl bylo "zidem nedotcene" je velmi naivni a velmi hloupe. Zide se na tomto uzemi nachazeli uz peknych par let (stoleti), stejne jako arabove (v tomto pripade samozvani "palestinci"). Na budku si take davali vzdycky pravidelne, ale na rozdil od zidu arabove nedovedou drzet pohromade, sami mezi sebou si klidne podrazi nohy (takove Jordansko a Libanon ma na pal araby jiste jen ty nejlepsi vzpominky) a sve umeni fnukat a zebrat o penize dotahli temer k dokonalosti. Izrael je jediny opravdu demokraticky stat na blizkem vychode, je zajimave, ze pal arabove co ziji v Tel Avivu ani nemuzou prijit na jmeno tem co ziji v Gaze.  Izrael, na rozdil od tzv. "Palestiny" na sobe od sveho vzniku tezce pracoval a proto je jen rozumne ze si sve uzemi brani a hlida.

3 0
možnosti
TK

Higen

15. 7. 2011 15:37
Re: Izrael

Pracoval na svém vzniku? To je teda pěkně "čistá" práce... Mimochodem přítomnost židů na území osmanské říše nikdo nepopírá, jde pouze o procentuální zastoupení, které bylo více než minoritní, neměli tedy právo uchvátit toto území za pomoci západních mocností a nazývat se demokratickou společnosti. Vždyť je to výsměch. Země, která postrádá toleranci k jiným náboženstvím a kulturám, se má označovat za demokratickou a svobodnou?

0 0
možnosti
K

kaledonia

15. 7. 2011 15:19
kde se vzali dnesni palestinci?

Jedná se o Araby. Sám Jásir Arafat se narodil v Egyptě jako Egypťan. A podobně je to se všemi tzv. Palestinci. Jako Arabové by si prostě nemohli nárokovat odvěké území svých nepřátel, Židů. Ale pojmenovávají-li se soustavně v médiích za Palestince, vypadá to, že jim území patří. Palestina je pouze jiný přepis názvu Filištína. Palestinec = Filištín. Tento národ byl úplně vyhuben ve 4.století před Kristem nájezdem Peršanů. Palestinci vymřeli 400 let př.n.l.

JSOU TO FAKTA KTERÁ SE NĚKTERÝM DISKUTÉRŮM NEHODÍ DO KARET ALE JE TO FAKT NAD KTERÝM SE MŮŽOU LEDA VZTEKAT ;-) Já mít sousedy kteří mi přes plot střílí rakety tak se chovám stejně...

2 0
možnosti
H

h.domecq

15. 7. 2011 15:23
Re: kde se vzali dnesni palestinci?

Co má tohle společného s námětem článku a názory Ahmadinedžáda?

0 0
možnosti
MP

Martin V2

15. 7. 2011 15:07
Proč tzv. Palestinský lid trpí?

Ve stručnosti - protože jsou hloupý a nepoučitelní z vlastních chyb.

2 0
možnosti
A

Arne21

15. 7. 2011 14:55
proč za to trpí tzv. palestinský lid

Na to je jednoduchá odpověď. Přesto že měl v roce 1948 stejné výchozí podmínky k mírovému budování svého státu, zvolil si, se svými spolubratry araby, cestu permanentní konfrontace a války.

2 0
možnosti
T

tromi12

15. 7. 2011 14:26
Írán musí být dobře vyzbrojen

aby ustál izraelskou agresi

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.