Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K otázce z článku (zdali se opravdu děje něco tak kritického, že je namístě Nouzový stav):

Odpověď závisí na odpovědích na několika podotázkách:

1. Kolik mrtvých je pro nás přijatelnou cenou za nezavedení nouzového stavu?

2. Pro která opatření je nouzový stav nezbytný (nešla by zavíst bez něj, nebo by jiný způsob jejich zavedení měl jiné negativní důsledky)?

3. jaká jsou negativa nouzového stavu (aby bylo možno porovnat s pozitivy z bodu 2.)?

----

Jinak co se týče čísel: Vzhledem k tomu, že u nás běžně umírá kolem 2000 lidí týdně, tak se počet úmrtí na/s COVID v desítkách i malých stovkách týdně ztratí v celkové úmrtnosti pod náhodným šumem. Pokud chcete zkoumat bezpečnost/nebezpečnost této choroby, vyberte si pro zkoumání státy, kde uváděný počet obětí COVID dosahuje mnoha desítek procent běžné úmrtnosti. Tam se pak ve statistikách počtu všech úmrtí po týdnech dá teprve seriózně porovnávat, nakolik se COVID projeví.

0 0
možnosti
VM

To je ono: vliv této virózy je v naší zemi "pod náhodným šumem". Nic jiného nepotřebuji vědět, jinam se nechystám.

0 0
možnosti
Foto

chybí Vám tam ta čísla, která by nastala, kdyby vláda žádná opatření nepřijala

1 0
možnosti
RC

Asi jste nikdy neslysel, co je to statistika.

1 1
možnosti

Vaše srovnávání je úplně k ničemu.

Věnujte spíš pozornost tomu, že z posledních 30 dní vzrostl počet nakažených z 30.000 na 100.000, že před měsícem umíralo na coviddenně desetkrát méně lidí, že za ten měsíc máme pětkrát více aktuálně nakažených a to je jen začátek. Jsme na tom v absolutních číslech aktuálně stejně jako Velká Británie, když dostávala rozum a změnila taktiku volného průběhu na lockdown.

2 0
možnosti
VM

Nenojte, po skončení roku to zase vyhodnotíme.

0 0
možnosti

R^

Pozoruhodné je to, o čem referovala ČT, že díky uzavření společnosti v jarních měsících dokonce úmrtnost díky koronaviru nestoupla, ale dokonce klesla! To je pochopitelné! Kromě koronaviru klesl přenos i ostatních viróz!

V hodnocení koronaviru však musíme být opatrní! To že probíhá ve dvou vlnách, za to si můžeme sami. Na jaře se Babiš radoval, že jsme premianti. Ano, ale za jakou cenu!!! Teď jsme také premianti, nejen v Evropě, ale z toho horšího konce!

Koronavirus se šíří převážně kapénkovou infekcí, ale není specialista na dýchací cesty. Poškozuje nejrůznější orgány v těle!

:-)

2 1
možnosti
Foto

On poškozuje endotel cév. A tím je dáno úplně všechno, včetně sklonu k trombozám a emboliím. Jako lékař víte, že cévní výstelku máte úplně všude.

0 0
možnosti
HH

Jinak v okolí Bergama v Itálii byl nárůst úmrtí oproti minulosti i přes 3000% v některých regionech...

Ale Italského scénáře se báti nemusíme, byli jsme nejlepší v Evropě a teď už i na světě díky dokonalé připravenosti vlády...

0 2
možnosti

Vůbec do toho nevidíte! I když také doufám, že italskému scénáři s kolapsem zdravotní péče se vyhneme. Ale bohužel, v současnosti jsme nejhorší v Evropě v rychlosti nárůstu počtů onemocnění a jsme horší než ve Španělsku! :-)

2 0
možnosti
Foto

Kdo se bude očkovat, nebude muset mít roušku ....takový malý rébus .) Karolína Prymulová supply chain management - Deloitte Czech Republic - Astra Zeneca - propad akcií o více nežli 15% Astra Zeneca - urychlený vývoj vakcíny - vedljší účinky a zákaz - Ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil po jednání vlády, že Česká republika nakoupí tři miliony dávek vakcíny proti koronaviru, kterou vyvíjí firma AstraZeneca

3 3
možnosti
Foto

zase ten Váš blábol. AStra-Zaneca vybrala EU a objednala u ní 400 milionů vakcín za výrobní cenu. Následně je nabídla členským státům EU, včetně ČR.

Prostě lžete, kudy chodíte.

3 1
možnosti
Foto

Německá „vládní“ televize ARD odvysílala před dvěma dny devítiminutový příspěvek s názvem „Přeháněli jsme“, ve kterém poprvé přiznala své chyby a jasně řekla, že záleží hlavně na počtu hospitalizovaných a zemřelých. Vyslovila i to, že obě čísla jsou již měsíce zanedbatelně nízká.

Poprvé zaznělo i to, že v Německu, stejně jako v ostatních státech, letos neumírá více lidí než v letech předchozích. A zpochybněn byl i význam počtu infikovaných, protože to ani zdaleka neznamená počet nemocných.

7 1
možnosti

Na to také poukazuji od počátku, že sledovat celkový počet nakažených je nesmysl! Největší cenu má sledovat reprodukční číslo a procento nakažených mezi testovanými.

Na jaře dokonce úmrtnost byla nižší, ale nikoliv slabostí koronaviru, ale díky zastavení celé společnosti! Zastavil se přenos všech viróz přenosných kapénkami. Ale smrtnost koronaviru asi bude větší než při influenze! :-)

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, docela jsme se sdělením sešli :). Dovoluji si doporučit Vám v grafech na svislé ose vždy používat počátek rozsahu hodnot zobrazené veličiny (typicky 0).

Pro přírodovědce je politováníhodnou tradicí, že ve společenských oborech se používá počátek svislé osy grafu v minimální zobrazené hodnotě*. Jistě se může hodit, když autor chce dramatický efekt, který ve skutečnosti neexistuje. Odstrašujícím případem byly grafy The Economist k asijské finanční krizi, kde měny všech zemí kromě ČLR v celém grafu strmě padaly (v řádu desítek procent) a ČLR naopak strmě rostl (avšak jen o tisícinu procenta - pochopitelně).

Přeji Vám hodně štěstí!

* Možná proto, že je to default v Excelu apod. (který autor neumí nebo nechce změnit).

0 0
možnosti
FL

Ročně zemře cca 100.000 lidí, takže 1.000 na covid je v mezích chyby. To člověk uhodne i bez grafů. Kdybychom to pustili, bylo by to za rok možná 20.000 , to už by zanedbatelné nebylo a o to jde. Kromě toho, vyléčení mají často trvalé následky se zatím neprozkoumanými dopady

1 2
možnosti

Smrtnost koronaviru je vyšší, díky větší náročnosti na zdravotní péči! :-)

0 0
možnosti
Foto

Ono to vypadá, že nouzový stav měl pozitivní vliv na úmrtí z jiných příčin. Nárůst covidu se bohužel promítne až s odstupem - dnes nakažení mohou zemřít v horizontu několika týdnů až měsíce.

5 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.