Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Yurek

30. 8. 2010 18:20
Paříž dnešních dnů

díky užitečným idiotům vašeho typu se Paříž velmi rychle velmi změnila.

http://www.youtube.com/watch?v=WxDEo-NgwIU

0 0
možnosti
A

Arne21

27. 8. 2010 13:41
Vážený mladý muži

oceňuji vaši snahu přemýšlet o věcech a vyjádřit veřejně svůj názor.

Nicméně v otázce islámu s vámi hluboce nesouhlasím. Nejvíce mě ovšem nadzvedla ze židle vaše věta "... Komunismus přece ani islám jako idea nikomu neublížili, proto by jejich filozofie měla zůstat svobodná a možnost je propagovat a ctít zachována." Vždyť je to přece přesně naopak (dle mého, nejen, názoru). Člověk se rodí jako nepopsaný list, ano, s těmi či oněmi vrozenými sklony. Ale jsou to právě ideoologie, které jsou schopny z něj udělat bestii, Myslíte si že by Němci povraždili miliony lidí, kdyby neměli za sebou zločinnou nacistickou ideologie, která je povýšila nad ostatní? Myslíte si že by rusové pod vedením velkého generalisima povraždili milióny svých vlastních lidí bez ideologie, která jim přímo vnucovala boj proti třídnímu nepříteli všemi prostředky?

0 0
možnosti
A

Arne21

27. 8. 2010 13:42
Vážený mladý muži - pokr.

Ne ne v žádném případě. Jsou to právě ideologie, které dávají jedincům vnitřní odůvodnění a ospravedlnění svých hrůzných činů. Islám se z tohoto pohledu od výše zmíněných nijak neliší. A proto právě propagace takovýchto ideologií, které přímo nabádají k diskriminaci či útisku jiných, by ve svobodné společnosti měla být postavena mimo zákon. Zdůrazňuji veřejná propagace, protože interní víru či smýšlení nelze nikomu nařídit ani zakázat.

0 0
možnosti
JV

jafava

25. 8. 2010 18:01
Další multikulti idealista. Ono Vás to snad časem přejde.

0 0
možnosti
JT

killy

25. 8. 2010 17:41
Tomáši, nemáš doma Rubikovu kostku ?

Jo ?

Tak za kolik ji složíš ?

A trénuj pilně !

A nepiš takový kraviny.......................

0 0
možnosti
I

il1948

27. 8. 2010 12:07
Re: Tomáši, nemáš doma Rubikovu kostku ?

mno, otázka by mala znieť "za kolik ji rozložíš" teda aspoň jednu stranu ;-D;-D

0 0
možnosti
R

Rimmsey

25. 8. 2010 17:00
Neznalost a nic než neznalost..

Bohužel Alfou a Omegou toho, proč si o Vás mnoho čtenářů vašeho blogu (včetně mě) začalo po minulém článku myslet, že jste opravdu užitečný idiot je to, že Vám uniká podstata islámu. Islám nejde řadit vedle ostatní náboženství, zakladatel islámu mohamed byl podle dnešního pohledu těžký zločinec. Korán jako kniha je přímo vydávána jako slovo boží, muslim nesmí o ní pochybovat, žádný rozdílný výklad koránu neexistuje, islám je totalitní ideologie, návod na život. Právě ti muslimští teroristé o kterých se píše jako o fanaticích jsou pravými muslimy jednajícími podle koránu.

Doporučil bych Vám nejdříve přečíst web např. http://pravdaoislamu.cz/ popř eurabia.cz, kde se dá získat poměrně hodně informací..

0 0
možnosti
A

Alergik71

25. 8. 2010 17:09
Re: Neznalost a nic než neznalost..

Co to je za hloupost - podle dnešních zákonů by byl před tísici lety zločincem:-/ Tomu říkám dobré posuzování.

O Bibli je snad možné pochybovat? a není snad i ona slovem Božím?

0 0
možnosti
L

lesicatko

25. 8. 2010 16:46
naivita ?

"Komunismus přece ani islám jako idea nikomu neublížili, proto by jejich filozofie měla zůstat svobodná a možnost je propagovat a ctít zachována"

.

 Práve idea komunizmu, že ide vytvoriť spravodlivú spoločnosť na základe vedeckých metód marxizmu leninizmu ublížili - dnes vieme prečo.Chcete propagovať bludy ?

Detto islám - z priameho podania Ayaan Hirsi Ali -a tá vie čo píšea aprečo to píše.

"Mojou centrálnou a motivujúcou starosťou je, že ženy v islame sú utláčané. Tento útlak žien spôsobuje, že moslimské ženy aj moslimskí muži zaostávajú za Západom. Vytvára kultúru, ktorá s každou generáciou generuje hlbšiu zaostalosť...“ 

0 0
možnosti
G

Gašpo

25. 8. 2010 16:35
Vidím že sa Vás dotkla nálepka užitočného idiota

ktorú ste vyfasoval v predchodzom blogu.

Miesto zdovodňovania si, že ním nie ste, by bolo lepšie ak by ste si o tejto problematike niečo zistil. Inak Vám tá nálepka prischne natrvalo.

Skúste hľadať paralely napríklad k stredovekému kresťanstvu, fašizmu, alebo komunizmu. Určite boli "niektorí" inkvizítori, esesáci, alebo aparátčíci "správni chlapíci", určite mali aj oni priateľov a ľudí čo si ich vážili. Lenže slúžili ideológii, ktorá pošlapávala základné ľudské práva. Ich osobnými hodnotami NEMOŽETE ospravedlňovať celú ideológiu. Kapišto?

Je to veľmi jednoduché. Teraz si sťažujete že je Vám upierané právo sa vyjadriť ( tomu nerozumiem ) a nedochádza Vám, že práve uvažovaním "užitočného idiota" zametáte cestu pre nástup niečoho, čo Vám znemožní slobodu vyjadrenia úplne.

Asi Vás to prekvapí, ale existuje hodne muslimských mysliteľov a filozofov, ktorí sú ZAKÁZANÝ. A to len preto, že si dovolili korán kritizovať a vyjadriť SVOJ názor.

0 0
možnosti
VT

Betio

25. 8. 2010 16:21
To že čtete zprávy a blogy..

z Vás autore nedělá odborníka. Vykládáte si korán jako bibly, čož je hloupostRv

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

25. 8. 2010 16:31
Re: To že čtete zprávy a blogy..

jako bybly???8-o8-o8-oOMFG

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

25. 8. 2010 16:19
Píšete...

...Pokud výklad a filozofická praxe neohrožuje společnost, nevidím důvod, proč jen na základě rozdílnosti a nepochopení něco zakazovat...Tak tedy imho islám...ohrožuje;-) A ještě bych se zeptal, co na první pohled vidíte nebezpečného na komunismu, gdyž jde o idilku, gdy se všichni i bezmajetně mají dobře?;-D

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

25. 8. 2010 16:10
Myslím, že o Islámu nevíte dost.

Píšete, že: "Výklad „svatých knih“ nikdy nebude jednotný "

Jenomže Korán není pro muslima "jenom" svatou knihou.

Je to přímo slovo boží a nesmí se vykládat ani interpretovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.