Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Mr-Rubikon

24. 8. 2010 7:28
Je to tak,

EU si kupuje za naše peníze naši loajalitu, abychom drželi krok a hubu a úředníci v Bruselu mohli v klidu pobírat své více než štědré platy a mohli si nerušeně užívat desítky dalších výhod a prebend. Bohužel to není všechno. Dotace jsou směrované pouze na konkrétní typy projektů. Pokud tedy například obec nutně potřebuje opravit silnice či chodníky, a nabídne se dotace z EU na informační centrum s internetovým připojením, silnice a chodníky zůstanou rozbité, protože to málo co obec může investovat spolkne finanční spoluúčast na dotovaném projektu. Hlavně se pak musí vybudovat tabule 3 x 5 m, kde je psáno, že zde zafungovaly peníze z EU !

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

23. 8. 2010 15:43
dotace jako argument

jednoduše řečeno - je to jeden ze dvou jediných argumentů, kterým operuje naiva, který si ještě myslí, že EU přináší více dobra. "dostáváme přece dotace" kňourají, když neví, co říci na to, když se jim na faktech ukáže, že už nejsou pány ve vlastním domě. a ten druhý argument? "nemusíme vytahovat pas na hranicích."

podle mě jsme s EU udělali ještě horší kšeft než kdysi Indiáni s prvními osadníky, kteří jim prodali pušku s dlouhou hlavní za stejně vysoký sloupec kožešin.

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 8. 2010 15:23
k čemuž by bylo potřeba maličkost

aby jsme ty odvody do Bruselu nemuseli platit. Argument - zase nám nemusíte dávat dotace - asi nepomůže

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

23. 8. 2010 14:54
ale kdepak

Stále jsme čistí příjemci, čistými plátci budeme až od roku 2014.

Jinak nechápu tuto Vaši argumentaci, co by na to měl říci takový Němec? Ti jsou čistými plátci už od ustavení EHS. To si jako každý Němec může stěžovat, že Češi by se měli slušně k Němcům chovat, protože on je dotuje ze svého?

.

Spíše by vám mělo vadit, že pravidla propagace EU fondů jsou přemrštěná, byrokratická smečka nesmyslů, nařízení a zákazů. Pokud jste někdy viděl evropskou dotaci blíže než z jedoucího vlaku, tak musíte znát nesmyslná pravidla o velikosti vlaječky, doprovodného textu, povinnosti velikosti na dopisovém papíře, na vlaječkách, na prezentacích atp., která ve svém důsledku znamenají 10% peněz jde do zbytečné administrativy. A tam utíkají prachy ....

0 0
možnosti
P5

prenatal 5

23. 8. 2010 14:29
Je to dobré bydlo

pro propagátory těchto klipů.Profláknuté tváře.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.