Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RenataZ

27. 11. 2011 7:06
prof.sociologie

Ano, pan prof. to vysvětluje v úvodu: jsem profesor sociologie. Sociologie je pavěda, která se utrhla z filosifie a vydala se směrem na levo, směrem k populismu.

0 0
možnosti

RenataZ

27. 11. 2011 7:07
Re: prof.sociologie

oprava: doleva

0 0
možnosti

puntja

26. 11. 2011 12:39
Děkuji autorovi za uveřejnění dopisu p.Halíka,

lépe bych to sám neřekl.

0 0
možnosti

apeppepa

25. 11. 2011 22:57
Ahoj chlapče

také jsem byl mladý, a Klausovï jsem naletěl na počátku devadesátých let, byl jsem zakládajícím členem místní organizace ODS, ve svém volném čase a za své peníze jsme organizovali jeho předvolební mítink v malém městě, vylepovali plakáty ...Dostal jsem od něj jeho knihu s poděkováním. Pak vyhrál a komunisté si mohli zprivatizovat podniky, které stále řídili a nastalo rozkrádání ve velkém. Z ODS jsem vystoupil v roce 1994. Vůbec nedělal, co sliboval. Jeho vlastnostmi jsou pokrytectví a populismus. Byl proti jakýmkoliv restitucím, hlavně církevním, církev přirovnal ke spolku zahrádkářů. Nevím, podle jakých jeho činů ho máte za pravicového a konzervativního. Jeho náhlý příklon k církvi snad ještě není motivován stařeckým strachem, spíš jde o další taktický manévr. Souhlasím s Halíkem,  děkuji za zveřejnění jeho odpovědi a přeji šťastnou ruku při výběru politiků.

1 0
možnosti

Tomáš Kupec

25. 11. 2011 23:32
Re: Ahoj chlapče

Je v pořádku, že privatizace byla možná pro všechny občany našeho státu. Kdybychom chtěli potlačit právo na osobní vlastnictví těch, kteří mají jiné ideologické přesvědčení než máme my, nebyla by to změna režimu ale pouze změna jeho vedení. Naštěstí se jsme se dostali do doby, kdy nerozhoduje stranické přesvědčení. Jsem velmi hrdý na prezidenta V. Klause, že se postavil proti myšlence zákazu komunistické stranu, jak žádal V. Havel. Kdyby se tato strana zakázala, byly bychom horší než komunisté samotní, ignorovali bychom totiž odstrašující příklad historie. Každý má právo na vyjádření svého názoru, to je základem svobodné společnosti, základem pravicových idejí, které prezident ctí. Privatizace jistě nebyla bez přešlapu, měla své stinné stránky, ale ukažte mi zemi, která si s privatizaci poradila lépe než Česká republika. Z postkomunistických zemí jsme na tom byly nejlépe, a to potvrdily takové persony jako například Margaret Thatcherová.

2 0
možnosti

d. Lilly

25. 11. 2011 22:39
Moudrá odpověď

Profesor Halík vám odepsal velmi moudře, plně se s jeho dopisem stotožňuji.

1 0
možnosti

Světlonoš_v02

25. 11. 2011 20:54
já se k diagnoze Klausofobik hrdě hlásím

pro mne je to vizitka slušného člověka. Klausofilik je dle buď hlupák, nebo rovnou darebák.

2 0
možnosti

Tomáš Kupec

25. 11. 2011 21:17
Re: já se k diagnoze Klausofobik hrdě hlásím

Proč? Rád bych slyšel konkrétní důvody, které vás k tomuto postoji vedou.

0 0
možnosti

kuča

25. 11. 2011 20:19
Vidím, pánové diskutéři......

:-)......že pro většinu z Vás je jméno Halík dráždidlem, jako červený hadr pro býka ! Sleduji ho už několik let, kdy ještě za tuhé totality se neskrýval se svými názory, zatím co Vy, jste buď tahali kačera a nebo kolaborovali s režimem. I já, protože jsem byl mladý, měl jsem rodinu a chtěl jsem bez úrazu přežít! Já mu fandím, protože je chytrý, ne vychytralý, a nazývá věci pravými jmény. Až budete jednou mít jenom zlomek jeho inteligence, tak se s ním můžete utkat, jako rovný s rovným! Zatím kromě plivanců, nedovedete a nevíte vůbec nic! Samozřejmě, že se to mnohým z Vás nelíbí, ale to je věc názoru a životního postoje. Kdo se otrokem narodil a líbí se mu to, nechť s tím v blahé nevědomosti i zemře!

4 0
možnosti

kuča

25. 11. 2011 20:21
Re: Vidím, pánové diskutéři......

:-).....existuje také ještě bloger, který když se neotře o Grygara a Halíka, tak má depku ! Dobrou noc, pánové !

0 0
možnosti

Ccecil

25. 11. 2011 20:00
Halík je heretik

a už dávno není jeho kněžské svěcení platné. Může provázet koho chce jak chce. Lže, ikdyž takovým tím polopravdovským způsobem, kdy lež je obalena v pravdě. Halík = Rv

1 0
možnosti

Vrah

25. 11. 2011 21:45
Re: Halík je heretik

Ještě že o platnosti jeho kněžského svěcení rozhodujete vy. ;-D

0 0
možnosti

Mahon Point

25. 11. 2011 18:51
Stari oslove hykaji lepe ???

Za 33 let knezske sluzby mohl dotahnout hodne lidi do stejne nazorove zumpy v jake je on sam. Halik je typycky pravdolaskar, co ma v hlave levicovou bramboracku.

4 0
možnosti

gaisaka

25. 11. 2011 18:35
A co tak pane kolega ráčil

očekávati?Pan profesor ho usadil, tam, kam patří, jelikož je to předně autor dopisu, kdo prezentuje de facto pouze své stanovisko, někdy dokonce značně bizarní či minimálně sporné-ano, jsou lidé kteří na tu spojenou evropu už staletí čekají, a přitom nepovažují za nutné se vzdávat jaksi "národní části" své identity, nadto když identita evropská je typickou univerzalistickou /jako křes,marxis.,atd/ (sub)identitou projevující se v doméně světonázrové, ve světě orientační atd., zatímco národní identita se typicky projevuje na bázi etnicko-folklorní, je spojená s rodinnými a regionálními vztahy atd. Ale hlavně osobnost člověka je kontinuum, ve kterém se národní a univerzální identita doplňují, nikdo nemůže (teoreticky krom mesiášských bushistů a možná tak britů a číňanů) "mít"pouze jednu "část" tohohle kontinuálního systému identity, protože každý plní jinou funkci a obé jsou potřebné, stejně jako každý musí mít identitu osobní (já pro sebe) a identitu sociální (já projevující v interakci)

2 0
možnosti

OliveraKatarina

25. 11. 2011 18:22
Halík je ďáblův spřeženec !

Stačí se na něj podívat, ty rysy...... - je to hned jasné, jenom ty vidle mu chybí.RvRvRv[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.