Diskuse

Protestující ve světě omylem utužují myšlenku globálního socialismu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

emeritni samec

17. 10. 2011 10:28
Zkuste zapojit selský rozum.

Všechny politické strany nemají zájem na rozumu ale na manipulaci.Politické přesvědčení je jako náboženství a politické hádky mají cenu jako hádky náboženské,tedy žádnou.Zapojíte-li normální rozum musíte zjistit že jste okrádán lidmi kteří vás těmito politickými "vědami" krmí.Je jedno jestli z prava nebo zleva.Miliardy zisku které tečou od nás zahraničním bankám jsou skutečné a musíte sám posoudit jak jsou zasloužené.Pan Baťa nebyl socialista ale s dnešním kapitalismem neměl nic společného.Jeho názory zde

http://studlar.blog.idnes.cz/c/216996/Postreh-T-Bati.html#t2

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

17. 10. 2011 8:51
Vidíte to špatne

respektíve vidíte len časť pravdy.;-)

Jedným z hlavných faktorov stavu do ktorého sa svet dostal je finančný systém. Pokiaľ ho považujete za socialisticky regulovaný, potom o ňom nič neviete.

Viete tá fráza o zdravej ruke voľného trhu je už stará. Príliš stará na to aby reflektovala súčasný stav. Konkrétne vo finančníctve sú nastavené nejaké imperiálne parametre, ktoré absolútne nemohli počítať s nástupom virtuálneho bankovníctva. Nikto ich tomuto stavu neprisposobil. A prečo? Pretože s dobou virtuálnych transakcií sa otvorili netušené možnosti pre toxické finančné kšefty. A finančníci sú s politikou silne previazaní. Dovolím si tvrdiť, že politici sú ich prostitúti.

Finančníctvo je dnes politicky krytá zlodejina. Je to podľa Vás ešte málo? Mali by sa im oprate ešte povoliť? Skutočne si myslíte, že tam vládne socialistická regulácia? Prečítajte si blogy od Robejška, možno sa Vám rozsvieti.

0 0
možnosti
TK

Tomáš Kupec

17. 10. 2011 13:30
Re: Vidíte to špatne

Ano vládne socialistická regulace. Ovšem ne jen směrem k většímu omezování. Také se naopak některým bankéřským domům a institucím, které jsou jejich reprezentanty, přiděluji různé výsady. Pak ano, kapital se přelévá, ovšem přelévá se podle uměle vytvořených konstrukcí. Což je dílem socialismu. Když budeme hrát biliard na ploše, která se naklání k jednomu rohu, je samozřejmé, že se budou koule hromadit přednostně tam. Je potřeba narovnat stůl a dát možnost hráčům hrát fér hru. Nyní se tak neděje. To zároveň doplňuje myšlenku o to, že nejen kapital se přelévá tam, kde je stůl nakloněn, ale i politkové a jejich nepevné světonázory. Jinak s Robejškem zatím nemám větší problém, byť jsem zatím od něj četl velmi málo. Určitě mu budu věnovat pozornost.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

17. 10. 2011 7:17
No tý jo a zase po ránku

Chápu že pro někoho se stala levice čertem a vyráží na hon čarodějnic. Je zajímavý co nabízíte, trh se postará o vše. Asi nevíte o čem mluvíte.

0 0
možnosti
KK

karel

17. 10. 2011 8:39
Re: No tý jo a zase po ránku

jsem rád že tu jsou tací jako vy co tomu rozumějí (ostatní jsou blbci

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

17. 10. 2011 2:43
Copak copak

Copak copak - další prezidentův mládežník?

0 0
možnosti
JV

Žadatel

17. 10. 2011 0:18
To Vám píše předseda SSO osobně

a nebo jeho stínový ministr propagandy Fanouš Matějků ??;-D

0 0
možnosti
TK

Tomáš Kupec

17. 10. 2011 0:25
Re: To Vám píše předseda SSO osobně

Budu to chápat jako kompliment ;-DR^

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 10. 2011 0:14
Co je na volném trhu přirozeného?

Není spíš přirozenější, že se mocní snaží využít své moci k manipulování trhem ve svůj prospěch? To se bezpochyby děje. Stejně tak je přirozené, že pracující se snaží ve vzájemné spolupráci hájit zase svoje zájmy.

Ta myšlenková konstrukce, volný trh bez zásahů, může existovat jedině tehdy, pokud ji bude prosazovat nějaká síla a nutit všechny, aby se podřídili.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

17. 10. 2011 4:08
Re: Co je na volném trhu přirozeného?

volny trh muze existovat pokud do nej lidi jako vy nebudete strkat sve chamtive ruce

1 0
možnosti

rezjirrezjir

16. 10. 2011 23:24
A jak se má společnost

chránit samu sebe jako celek před živelnými otřesy, tedy cykly, které znovu a znovu produkují rezervní armádu nezaměstnaných, respektive nezaměstnavatelných. Nikdo snad nemůže odmítnou nutnost  dělat preventivní protipožární olpatření?

0 0
možnosti
TK

Tomáš Kupec

17. 10. 2011 0:06
Re: A jak se má společnost

Tyto recesivní období utváří účelně vedena monetární politika úzké ale vlivné skupiny politiků a bankéřů. Používají metody, které nyní považujeme za keynesiářské nebo socialistické. Kdyby fungoval kapitalismus jako v minulosti například v USA, kdy zlato mělo téměř konzistentní hodnotu, recese by neexistovaly. Ty se objevily až z možnosti emitovat peníze. Teda pokud se jako neekonom nepletu.

0 0
možnosti