Diskuse

Příčiny krize pravicové politiky v České republice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příteli, sociální systém za Klause byl mnohem přívětivější, než je dnes. Příliš velkorysé nastavení sociálního systému z roku 1995 zpřísňovaly dokonce i vlády ČSSD (!). Předtím, než začnete něco psát, si zjistěte fakta.

Mimochodem, podle fotky bych tipoval, že situaci před 20 lety jste checkoval z koloběžky, ale možná to je jen problém oné fotografie.

A vůbec, problémem posledních 20 let není souboj svobody a touhy po starostlivém státu, ale to, že se u nás jak pravice, tak levice chová paraziticky. Významná část politiků využívá dosažené moci ke svému obohacení, přičemž "pravicovost" či "levicovost" používají jako způsob, jak manipulovat voliči a sympatizanty. Na někoho platí zaklínání svobodou a trhem, někdo skočí na jistoty a dávky. Výsledek je v podstatě stejný, protože dluhy stoupají jedněm i druhým.

0 2
možnosti
Foto

pravou příčinou krize pravicové politiky u nás je její neexistence.

3 2
možnosti

Dobrý den. Všichni víme, že senát je k ničemu a krajské samosprávy s malými pravomocemi rovněž. Vedení krajů by klidně mohli nahradit nějací úředníci a nic by se nestalo. Proto také spousta lidí k těmto bezvýznamným volbám nešla.Pořád tedy platí stav z posledních důležitých voleb z května 2010 a to, že pravici fandí 2/3 populace tzn. 60 procent. Uvědomte si, toto je reálný stav Pravice nikdy, ani v roce 1992, nebyla populárnější. Nečas s Topolánkem dosáhli lepších výsledků než Klaus v 90. letech. počkejte jeden rok a sedm měsíců do řádných voleb a uvědomte si, že volby se rozhodují až tak týden před volbami. A minule měla pravice drtivý finiš. Teď,  nekonečně daleko do voleb, se není třeba vzrušovat.

2 2
možnosti

Kdybych to uměl napsat takhle dobře, napsal bych to zcela stejně. Pod tohle bych se s chutí podepsal. Děkuji R^

3 4
možnosti
Foto

politik je profese, která se dá zastávat, aniž byste o ní něco věděl a nemusíte pro ni mít žádný talent. Stačí jen mlčet a příjemně čumět a znovu budete zvolen a svými hloupými rozhodnutími dělat nepředstavitelné škody.

0 2
možnosti

mýlíte se hned v úvodu v tom smyslu,že svoboda byla po r. 1989 tím hlavním, co lidi i politiky těšilo i trápilo. Ne byl tím strašák nezaměstnanosti a inflace, co determinovalo kroky vlády Václava Klause, což vedlo ke třem věcem, za prvé k nárůstu ohromného skrytého dluhu (40% HDP), za druhé k uzavření sociálního smíru, spočívající třeba k velkorysé sociální síti a za třetí záměrně nekontrolována privatizace. Poslední dva body spolu souvisí, aby náhodou nějaká účetní ty tunelářské triky nerozkryla, tak byla raději odejita do předčasného důchodu. Atd. Atp. Právě nedostatečná ochrana vlastnických práv ze strany státu zlomila pravici vaz. Pravice nedělala  to, co měla. A navíc se jednalo o pravicové rychlokvašky.

5 5
možnosti
Foto

Privatizace nebyla nekontrolovatelná právní podklad tomuto procesu položilo Federální shromáždění ČSFR schválením zákona č. 427/1990 Sb. Byl to „Zákon o převodech vlastnictví státu k některým věcem. Byla to věc veskrze pozitivní mimo jiné privatizace spolu s umožněním tržní tvorby cen obrovským způsobem omezila prostor pro korupci. Nejednalo se  o skrytý dluh, ale nesplacené úvěry, které zůstaly po komunistické vládě

3 2
možnosti