Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R. Hrabovský

16. 7. 2011 23:52
Velmi dobré...

Solidní analýza. A z některých níže uvedených diskuzních příspěvků si nic nedělejte. Někteří prostěrealitu vidět nechtějí...R^

0 0
možnosti
C

carolusI

16. 7. 2011 13:15
Vztahovat učebnicové poučky

na skutečné chování státu je nehorázná naivita. Pokud si budete podrobně všímat chování státní správy jakéhokoli státu, zjistíte že ani pravice ani levice neexistuje. Existuje jen moloch, který se přiživuje na práci lidí a aby je udržel v poslušnosti krmí je střídavě různými báchorkami a když přestanou dávat pozor, přitáhne uzdu. Pokud věříte, že pravicová vláda se stará o svobodu svých občanů, není Vám pomoci. Jde jen o to nasměrovat finanční toky správným směrem. A levicová vláda má stejný zájem. Jen volí jiné prostředky.

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

16. 7. 2011 10:34
Kdyby takovou hloupost napsal student VŠE v Praze,

nepřekvapí mne to. Ale od studenta Ostravské univerzity (mimochodem, píše se tam malé "u", to byste mohl vědět) je to překvapení nemilé. Tuším, co jste měl na mysli u účelové dotace, její čerpání je skutečně problematické a tady bych mohl souhlasit. Ale ten zbytek je opravdu na zamyšlení o úrovni dnešních vysokých škol. Pokud student univerzity nedokáže vidět svět ani trošku reálně a nedokáže si dát dohromady vcelku jednoduché souvislosti, pak opravdu nevím, co si mám myslet. Nebudu Vám tady vyjmenovávat, kolik služeb máte možnost díky dotacím čerpat (příspěvek pode mnou Vám možná trošku napoví), ani vysvětlovat, k čemu slouží (ta demotivující) podpora v nezaměstnanosti, k tomu by Vám měl stačit zdravý rozum. Jen Vám popřeji, abyste po jistě zdárném dokončení svého (dotovaného) studia potřeboval dalších dotací co nejméně.

0 0
možnosti

martin013

16. 7. 2011 8:53
Nápady

Ve svém profilu píšete:  "Píšu o všem, co mě napadne". Já k tomu dodávám, bohužel je to vidět.... Pokud jsou vám ty dotace všeho druhu tak z duše protivné a od "levicového ďábla" pocházející, zkuste nám ostatním prosťáčkům jít příkladem a zkuste žít úplně bez dotací. T.j.všechno si plaťte za vlastní a v tvrdých. T.j., jako student Ostravské univerzity můžete začít například v menze, pokračovat v MHD a končit třeba u různých zvýhodněných studentských vstupenek. Jistě si sám dosadíte mnoho dalších "nesmyslně" dotovaných záležitostí pro studenty. Víte, ono je něco jiného žvanit ideologické poučky na blogu a něco úplně jiného pak žít v realitě. Přeju hezký víkend, pokud možno prožitý bez zneužití jediné koruny dotací. A to ani od rodičů.... R^

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

16. 7. 2011 9:03
Re: Nápady

Pokud nebudou dotace, naše příjmy vzrostou o 60 %, protože nebude potřeba vybírat na dotace.

Dotace nás zotročují. Je to tak jak píšete. Vybírají se závratné daně přesahující 60 %.

Lidem pak nezůstávají peníze do penze, na dopravu, lékaře atd.

Tyto služby se pak musí platit z těch vybraných daní. Kruh se musí rozetnout, nechat lidem peníze a samozřejmě neposkytovat státem dotované služby.

0 0
možnosti

ellukas

16. 7. 2011 2:54
A daňové úlevy

jsou nástrojem koho?

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

16. 7. 2011 9:44
Re: A daňové úlevy

Stejně nekorektní, jako dotace. Pro všechny musí platit stejná pravidla. Vždy, když nějaký předpis zvýhodňuje nějakou skupinu, je to špatně. Je to, jako byste určil, že ženy smí jezdit o 1/3 vyšší rychlostí, než muži, či obdobný nesmysl.

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 7. 2011 0:23
Vymýšlíte si

Levice netíhne k ničemu takovému, co tvrdíte v článku, naopak usiluje o skutečné, nejenom formální osvobození člověka. Každého člověka, nejenom toho, kdo si nakradl.

Teď je zotročující především ekonomické přinucení, dané přivlastněním si většiny zdrojů hrstkou vyvolených.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.