Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lemur1

18. 9. 2010 10:26
Havel je trapná figura

Havel zklamal jako president, oklamal celý národ, výsledkem jeho geniality je rozpadlá a rozkradená ekonomika a podivné restituční zákony.Těsně po válce by on a jeho spolupijáci absintu neměli odvahu proti režimu ani kýchnout. Jeho morálka je falešná a to že mu tleskali američani? Vždyť on pro ně nic nedělal zadarmo!

0 0
možnosti

Martin Procházka

18. 9. 2010 9:36
???

Kde se hovoří o potlačování svobody druhých? Evropským integračním procesem je posilována svoboda jednotlivce na úkor svobody skupin jednotlivců. Jedná se o proces dobrovolný, kdo nechce, může jíti. Jako všude ovšem platí, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, já nikomu nehodlám jen tak dovolit, aby moje svobody z malicherných důvodů zkoušel omezovat.

0 0
možnosti

Higen

18. 9. 2010 17:11
Re: ???

Mrzi me, ze nevidite omezovani nasich svobod a zvyku, ktere probihaji ve propech pozvednuti svobod jinych narodu. Typickym prikladem jsou ekonomicke a hospodarske regulace (omezeni), kteryma trpi napriklad nasi zemedelci prave ve prospech zemedelcu tech cesti evropy, na kterych se elitari shodnou, ze jsou treba pozvednout.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

18. 9. 2010 6:15
Podle čeho jste poznal

že existuje taková kolektivistická entita, jakou by měl být národ? Co když je to jenom fikce?

0 0
možnosti

Higen

18. 9. 2010 16:59
Re: Podle čeho jste poznal

Velmi lehce, narod je skupina lidi, kteri maji z vetsiny spolecnou historii, kluturu, zvyky a tradice. Popirani narodu, je popirani jeho historie a tedy popirani hodnoty cinu nasich rodicu a prarodicu.

Tomáš Kupec

0 0
možnosti

kaktusak

18. 9. 2010 1:13
V Havlově případě není třeba hledat nějaké ideje

Prostě jen hájí politiku svého zaoceánského pána, světového četníka, tedy preventivní války a nadřazený vztah k ostatním zemím. To je ovšem třeba nějak ideologicky zdůvodnit a ospravedlnit, což právě Havel činí. 

0 0
možnosti

bobecek173

18. 9. 2010 6:30
Re: V Havlově případě není třeba hledat nějaké ideje

No jo no to víš, lezdozadelku  bratrům z východu co u nás chtěli pobývat na věčné časy z Havla neuděláš.

Nějak se mu nechtělo zpívat častušky, být ve spisech STB coby udavač pod jménem ROKO , jako jeden z politiků strany, co má v logu oranžovou hlávku zelí.

0 0
možnosti

crutov

18. 9. 2010 1:13
Píšete za sebe stejně jako Havel...

Má právo říkat, co chce (a není to zločinné). Já tady taky nechci žádnou svobodu národa, ve kterém bude vládnout Klaus nebo Mach, což chcete vy. A pokud by se tak stalo, budu se tak zase já cítit maximálně nesvobodný. Takže prosím míň hysterie a v rámci svobody se snažte respektovat právo na názor někoho jiného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.