Leváctví z Bruselu: referendum pouze je-li názor obyvatel nezávadný

2. 11. 2011 13:06:00
Vážení občané, český národe, už jste se dovtípili, jakou úlohu hraje slovo demokracie v Evropské unii? Dovolím si odpovědět za vás. Demokracie je zde prázdný výraz, jehož častým vyslovováním se v současné politice legitimizují nedemokratické posuny ve společenském uspořádání. V poslední době je častěji tento výraz pouze teoretického charakteru a jeho praktická funkcionalita je častěji iluzí než skutečnou realitou.

Referendum v Řecku

Nenecháme-li současné události v Řecku proplout bez povšimnutí, máme zřetelný a nenapadnutelný příklad leváctví unijních vůdců. Řecký stát si totiž svéhlavě dovolil zachovat v demokratickém duchu a plánuje uspořádat referendum o akceptaci finanční výpomoci z EU. Důvod, proč se Řecko rozhoduje takto postupovat, je velmi výmluvný. Pomoc je totiž podmíněná proběhnutím sérii legislativních změn, které jsou pro řecký stát a jeho obyvatele zásadního charakteru. To nemluvě o skutečnosti, že si mnozí unii vyhrožovaný státní bankrot („ekonomický restart“) vlastně přejí. Řekové tak mají plné právo se svéprávně rozhodnout (nejlépe v referendu), jakým směrem se chtějí vydat a zdali si přejí zpět svou národní měnu. Unie by měla být za tento projev demokratického uvažování ráda, ne jej blokovat a dehonestovat.

Lisabonská smlouva

Jak je vidno, právo rozhodovat o zásadních záležitostech našeho života nám je dopřáváno pouze za té podmínky, že je naše vůle zajedno s vůli Bruselu. Tento urážlivý vzkaz koneckonců přijímáme opakovaně po celou dobu našeho členství v unii. Což je také zároveň jasná signalizace, že samotné členství v ní bylo a je velkou chybou a krokem zpět k totalitní společnosti. Naše republika byla nedávno také jako Řecko v pozici, kdy jejím občanům bylo upíráno rozhodnout se, jakou strukturu má mít náš stát a kam bude kráčet vývoj naši společnosti. Bylo nám upřeno hlasovat o přijetí Lisabonské smlouvy, která následně zásadně oslabila suverenitu České republiky jako nezávislého státu, a která nás zavázala kráčet tam, kam leváci z Bruselu ukážou.

Pokud se v nějakém státu povedlo i přes protesty Bruselu uspořádat referendum o přijetí této smlouvy. Hlasování probíhalo cyklicky tolikrát, než obyvatele svorně v souladu s Evropským postojem vyjádřili svůj souhlas. To ještě nezapomeňme na propagandistický nátlak na občany skrze média v těch zemích, kde do té doby nebyl řádný postoj k idejím Evropské unie. Na televizních obrazovkách jsme tak často vidívali manipulativní spoty jako „Fondy EU – investice do vaší budoucnosti“, či pořady jako Evropský manuál. Vlaječku unie jsme vidívali prakticky na každé stavbě a rekonstrukci s doplňující informaci, že tento projekt byl spolufinancován z fondu EU. Byť se jednalo mnohdy jen o minimální spoluúčast a peníze z EU jsou ve skutečnosti z našich vlastních daní. Média prakticky veškeré zpravodajství předkládala a dosud předkládají v řádném proevropském obalu. Naštěstí je ale reálná skutečnost mnohem ostřejší než medií poskytovaná „ideomasáž“.

Referendum o euro

To si uvědomujeme hlavně nyní, kdy hrozí, že bychom se dostali do stejné šlamastyky jako země mající za řádné platidlo euro. Voláme tak dnes občané i mnozí politikové po referendu, kde by byla otázka vstupu do eurozóny nastolena a demokraticky zodpovězena. Levák Brusel však reaguje tím, že pozvedá varovný prst. Což je zároveň signál, aby jeho nohsledové jako Karel Schwarzenberg nebo Jiří Pehe, počali český národ kárat za svéhlavost a nedostatečné evropanství. Vtipné je, že nás nekárají za odmítavé rozhodnutí, ale za to, že se chceme demokraticky rozhodovat. Kdyby byl případ opačný, euro by nechtěla vláda a parlament, ale obyvatele ano, Levák Brusel by volal a spolu s ním jeho nohsledové po uspořádání referenda.

Leváci z Bruselu na nás a naše názory zkrátka prdí. Mají svou utopii socialistické zeměkoule, kterou jako jiní fašisté v minulosti chtějí prosazovat jakýmkoli možným byť nedemokratickým způsobem. Svoboda je pro ně jen nedůležitým přežitkem a hrozbou pro tyto jejich ideje.

Autor: Tomáš Kupec | středa 2.11.2011 13:06 | karma článku: 32.21 | přečteno: 1334x

Další články blogera

Tomáš Kupec

Lidstvo se stává oběti vlastního seberozvoje! (cenzurováno?)

Byl jsem z několika zdrojů upozorněn, že mi byl tento text (stejně jako některé další texty a přilehlé diskuze) cenzurován. Přikládám jej tedy jako nový článek a budu doufat, že mi cenzor podá vysvětlení pokud zasáhne. Děkuji.

5.8.2022 v 13:30 | Karma článku: 9.36 | Přečteno: 288 | Diskuse

Tomáš Kupec

Komu se hodí válka

Západ se potýká s masivními demonstracemi. Austrálie, Nový Zéland, Německo, Nizozemí, Švýcarsko, Spojené státy, Kanada, atd. Násilím je jednotlivé státy potlačují. Bijí se ženy i starci. Zakazuje se demonstrovat.

3.3.2022 v 13:32 | Karma článku: 22.32 | Přečteno: 861 | Diskuse

Tomáš Kupec

V roce 2020 a 2021 zemřelo nejméně lidí ve věkové skupině 0-39 let za posledních 10 let

Z dat ČSU (Českého statistického úřadu) vyplývá, že v roce 2020 zemřelo nejmenší množství lidé za posledních 10 let ve věkové skupině 0-39 let.

29.11.2021 v 19:29 | Karma článku: 20.78 | Přečteno: 872 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.51 | Přečteno: 697 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.82 | Přečteno: 2570 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 310 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 221 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 285 | Diskuse
Počet článků 62 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1739

Ostravák žijící toho času v Praze.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...